Dýňová pol. s kokosovým mlékem

Ingredience
1 kg dýně hokkaidó, 2 šalotky nebo menší cibule, 65 g čerstvého zázvoru, 1 lžička sušeného chilli, 120 ml kokosového mléka (dá se použít i smetana ke šlehání, ale jídlo nebude mít tak autentickou chuť), 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby

Příprava:

Dýni a šalotku nakrájejte na menší kousky a nastrouhejte zázvor. V hrnci nechte rozehřát olej, pak přidejte dýni, kterou budete pomalu restovat, po chvíli i zázvor a šalotku. Vše smažte, dokud nebude zelenina měkká, takže asi 8–10 minut. Změklou zeleninu okořeňte a přidejte chilli. Přilijte většinu mléka, zbytek si nechte na závěr, a vývar. Počkejte, až se polévka začne vařit, pak ji přiklopte a na mírném ohni vařte asi 45 minut. Potom všechno najemno rozmixujte a podle potřeby dochuťte. Polévku servírujte s tenkými zázvorovými hranolky orestovanými na oleji a kapkou kokosového mléka.