Kuřecí prsa Tikka Masala

Ingredience
600 g kuřecích prsou, 6 lžíc rostlinného oleje, 3-4 cm skořice celé, 2-3 kardamony, 2 cibule větší, 3 lžičky drceného česneku, 3 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mleté chilli papričky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky garam masala, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 rajčata, sůl, 2,5 dcl kokosového mléka, hrst čerstvých listů koriandru, 1 zelené chilli

Příprava

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky(asi jako na guláš), osolíme.
V kastrolu na malém plameni ořejeme olej a přidáme do něj celou skořici a kardamon a chvilku mícháme, aby se olej provoněl.
Pak přidáme maso a opečeme, stačí jen chvíli, aby se zatáhlo, přidáme podélně na plátky nakrájenou cibuli, zázvor a česnek a zase dobře promícháme, přidáme všechno suché koření a po chvíli přidáme rajče nakrájené na drobné kostičky a rajčatový protlak, osolíme podle chuti. Pokud je jídlo suché, přidáme trošku vody a dusíme bez pokličky asi 10-15 minut. Tekutina se nesmí vyvařit.
Na závěr přidáme kokosové mléko a ještě vaříme asi 1-2 minuty. Ochutnáme a případně osolíme.
Maso by mělo být hodně měkké, téměř by se mělo rozpadat a sosík by měl mít řidčí konzistenci (je možno jej trochu zahustit máčeným škrobem, ale Indové to nedělají).
Podáváme posypané čerstvým koriandrem a nudličkami čilli s dušenou rýží, nejlépe s Basmati nebo s plackami chapatti, hodí se i arabský chléb a jíme rukou.
Já dávám přednost rýži a příboru.
Indové dělají Tikka Masalu z celého kuřete, kuře i s kostí rozsekají na kousky a dusí tak dlouho, dokud se maso neodděluje od kosti.