Marinované kuřecí prso Satay

Ingredience:

200g kuřecích prsou s kostí, 100 kg brambor, plochá petržel, 5g másla, sůl a pepř dle chuti, 30g burských ořechů, 50 ml kokosového mléka, 1 česnek, 5 g zázvoru, 1 chilli paprička, 100 g okurky, 50 g bílého jogurtu, 5 g máty peprné

Příprava:

Očistíme kuřecí prsa s kostí, pak osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a z obou stran orestujeme. Příprava marinády – připravíme si burské ořechy, kokosové mléko, česnek, zázvor, chilli papričky a vše společně rozmixujeme. Kuřecí prso vložíme do marinády a dáme na cca 7 minut při 180°C péct do trouby.
Okurkový salátek s jogurtem – nastrouhanou okurku osolíme a opepříme, smícháme s bílým jogurtem, třeným česnekem a sušenou mátou. Uvařené brambory smícháme s plochou petrželkou.