Pikantní kachní prsíčka

Ingredience:
800 g kachních prsíček bez kůže, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené feferónky, 1 lžička pokrajeného čerstvého zázvoru, 1 červená paprika (kapie), 2 mrkve, 100 g zeleného hrášku, 100 g zelených fazolkových lusků, špetka mletého pepře, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 250 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké sojové omáčky, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce škrobové moučky, špetka mletého pepře a soli

Příprava

Prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Postupne opekáme na horúcom oleji z každej strany 5-7 min. Často obraciame. Vyberieme a udržujeme teplé.
Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľku, posekaný cesnak, ďumbier(zázvor), posekané feferónky bez zrniek. O 2-3 min pridáme očistenú, pokrájanú papriku, mrkvu, hrášok, fazuľku a restujeme asi 10 min. Vložíme mäso a krátko dusíme. Zalejeme omáčkou a povaríme.
OMÁČKA: Na rozohriatom oleji opražíme múku, zalejeme vývarom. Za stáleho miešania varíme asi 3 min. Pridáme ostatné prísady. Zahustíme maizenou rozpustenou v troške vody a povaríme.