Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Ingredience:
2 lžíce rostlinného oleje, 400 g hovězí roštěné nebo svíčkové, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky zázvoru, 50 g nesolených kešu ořechů, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření, 200 g kapusty

Příprava:

Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej na nejvyšší stupeň. Přidáme na nudličky nakrájené maso, nejlépe ve dvou dávkách a smažíme jej za občasného míchání přibližně 3 minuty. Osmažené maso vyjmeme na talíř. Do woku nasypeme na plátky nakrájený česnek, zázvor a kešu oříšky. Minutu smažíme a poté přilijeme sladkou chilli a sojovou omáčku. Okořeníme chilli, zalijeme 50 ml vody a zprudka vaříme asi 3 minuty. Kapustu nakrájíme na proužky a vhodíme je do omáčky. Zmírníme plamen a podusíme 2 minuty. Poté vrátíme do omáčky maso a vše přohřejeme.