Vepřový kotlet Bourbon

Ingredience:
6 vepřových kotlet (po 200 g), 2 dcl Bourbonu, 2 dcl sojové omáčky, 10 dkg třtinového cukru, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1 lžička cibule - sušené kořenící směsi, sůl a pepř dle chuti

Příprava:

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme.
Všechny ostatní ingredience smícháme v misce.
Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduchu a pytlík dobře zavážeme. Pokud doma máte ty samozavírací pytlíky použijte je, jsou pevnější a práce je jednodužší.
Pak maso v pytlíku promícháme s marinádou tak, že pytlík obracíme vzhůru nohama a zase zpět(nebo styl šejkru). Pokud jsme maso tenderizovali, tak stačí marinovat 10-15 minut, ale lepší je delší marinování, třeba i přes noc.
Maso vyjmeme a zprudka na oleji na pánvi nebo roštu opečeme asi 2 minuty po každé straně, jen aby chytlo barvu.
Potom opečené maso naskládáme na pekáč a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a necháme dojít cca 10 minut.
Dobré je zkusit, jestli je maso hotové - nařízneme kousek u kosti, abychom viděli, jestli je propečené a samozřejmě nesmí z něj vytékat krev.
Podáváme z různě upravenými brambory a saláty.