B17 jako prevence rakoviny

Podle Dr. Krebse potřebujeme denně 100mg vitamínu B17, což je zhruba ekvivalent 7 meruňkových jader denně, abychom dosáhli preventivního účinku proti rakovině.

Které potraviny obsahují vitamín B17?

Téměř všechny ořechy, mandle (zvláště hořké mandle obsahují nejvyšší množství B17), jádra (jablíček, meruněk, třešní, broskví, slív, švestek, blum a hrušek), semena (sezamu, lnu a obilí), lesní plody (borůvky, brusinky, bezu, lesní jahody, maliny), trávy ( akácie, naklíčená vojtěška Alfalfa, mladý ječmen, bambusové výhonky, sorghum (čirok)) a jiné jako fuschia plant, wild hydrangea (hortenzie), tis.

Podle Dr. Krebse, základním konceptem je dostatečný přísun B17 a může být realizovaný dvěma cestami.

První:

Jíst celé ovoce obsahující B17 (včetně semínek a jadérek), ale jíst jen tolik jadérek kolik byste snědli s celým ovocem. Například: nemůžete sníst 300 jadérek z jablíček, protože to by představovalo, že to byste museli sníst asi 10 až 15 jablek a i když jsme známý národ žravců, tak to by dokázal málokdo. Ideální je sníst denně asi tři jablíčka nebo adekvátní množství jadérek.

Druhá:

Jedno meruňkové jadérko na 10 liber tělesné váhy ( 1 libra – 453,59g = jedno jadérko na 4,5kg tělesné váhy) stačí k protirakovinné prevenci, avšak množství se může mírně lišit v závislosti na fyzickém stavu, stavu metabolizmu, fyzické a psychické zátěži nebo i na množství svalové hmoty jednotlivce atd.

A dvě důležitá upozornění:

Všeho moc škodí. Příliš mnoho jadérek nebo semen může vyvolat nežadoucí vedlejší účinky až po příznaky otravy kyanidem. Tato přírodní potrava by měla být konzumovaná v biologicky racionálním množství (ne víc než 30 až 35 jadérek denně)

Vysoká koncentrace B17 je již obsažená v přírodní potravě v syrovém nebo i upraveném stavu, ale prozor, čím delší tepelná úprava, tím víc vitamínu B17 je zničeno.