Hlíva na smetaně a zázvoru

Ingredience:

300 g hlívy ústřičné, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, sůl a pepř podle chuti, šálek vývaru , 1 malá lžička zázvoru, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, 1-2 lžíce hladké mouky, 2-3 lžíce sojové omáčky, 150 ml smetany

Příprava:

Hlívu nakrájíme na proužky.
Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme hlívu, osmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme zázvor, sušený česnek a na mírnějším ohni dusíme asi 15 minut pod pokličkou.
Mouku rozmícháme v trošce vody a omáčku zahustíme. Ochutíme sojovou omáčkou a provaříme. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme, dochutíme a můžeme vypnout.
Podáváme s vařeným bramborem.