Kapří hranolky

Ingredience
1 očištěný a vykuchaný kapr, sůl, pepř, drcený kmín, česnek - sušená kořenící směs, mletý zázvor, trošku citronové šťávy, 1-2 bílky, 1/2 hrnečku Solamylu, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Příprava

Kapra přepůlíme, půlky vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti hranolků (asi 1 cm x 5 cm).
Kousky vložíme do misky, osolíme, pokapeme citronem a okořeníme pepřem, drceným kmínem, česnekem a zázvorem.
Necháme nejméně hodinu odležet v chladu.
Bílky našleháme vidličkou a přilijeme do misky k masu. Důkladně promícháme.
Strouhanku smícháme se Solamylem a jednotlivé hranolky obalujeme ve směsi. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.