Mrkvová polévka se zázvorem

Suroviny: Mrkve, brambory, zázvor, zakysaná smetana, máslo, pažitka, pepř
Afrodiziakální účinky jsou zázvoru připisovány odedávna. Spojí-li se však tato vynikající plodina s obyčejnou mrkví, efekt se ještě zněkolikanásobní. Tajemství jedinečné chuti zázvoro-mrkvové polévky spočívá v její přípravě. Nastrouhaná mrkev se smaží (!) na másle dokud nezměkne. Poté se zalije vodou, osolí se, přidají se syrové brambory a vaří se, dokud nejsou brambory hotové. Těsně před odstavením ze sporáku se polévka doplní o nejdůležitější surovinu – jemně nastrouhaný čerstvý zázvor. Přisype se trochu pepře na dochucení a polévka je již téměř hotová. Stačí jen přidat zakysanou smetanu – množství dle chuti strávníků a na ozdobu čerstvou pažitku.

 

zdroj a poděkování patří: https://www.zazvor.info